2009. november 22., vasárnap

Mama szárazbabfőzeléke

Lépésről-lépésre / Főzzünk babot! -Himesi sváb ételek -2.rész.




Mamáéknál péntekenként bableves van gőzgombóccal vagy babostésztával. Ez egyfajta hagyomány, amióta az eszemet tudom így van ez minden pénteken.

A gőzgombóchoz tejfölös babsaláta és babfőzelék jár.


Ezúttal a szárazbabfőzeléket mutatom be.





Egy közepes fej hagymát felkockázunk apróra, mint a pörköltalaphoz.

Kis edénykében zsírt olvasztunk és ebbe tesszük a felaprított hagymát.

Ha megdinszteltük, üvegesre pároltuk a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és teszünk bele egy púpos kiskanál őrölt paprikát.

Ehhez adunk 1-3 kanál lisztet. Ez lesz a rántás.



Egy-két percig visszatesszük a tűzre és kis lángon összekeverjük.



Végül hozzáteszünk bablevesben főtt babot, esetleg simán sós, vegetás vízben is kifőzhetjük, vagy konzerv vörösbabból is készíthetjük, ha nem akarunk bablevest főzni.



Összeforraljuk a babbal és ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá.

Gőzgombóccal és tejfölös babsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése