Lépésről-lépésre / Főzzünk babot! -Himesi sváb ételek -2.rész.
Mamáéknál péntekenként bableves van gőzgombóccal vagy babostésztával. Ez egyfajta hagyomány, amióta az eszemet tudom így van ez minden pénteken.
A gőzgombóchoz tejfölös babsaláta és babfőzelék jár.
Ezúttal a szárazbabfőzeléket mutatom be.
Egy közepes fej hagymát felkockázunk apróra, mint a pörköltalaphoz.
Kis edénykében zsírt olvasztunk és ebbe tesszük a felaprított hagymát.
Ha megdinszteltük, üvegesre pároltuk a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és teszünk bele egy púpos kiskanál őrölt paprikát.
Ehhez adunk 1-3 kanál lisztet. Ez lesz a rántás.
Egy-két percig visszatesszük a tűzre és kis lángon összekeverjük.
Végül hozzáteszünk bablevesben főtt babot, esetleg simán sós, vegetás vízben is kifőzhetjük, vagy konzerv vörösbabból is készíthetjük, ha nem akarunk bablevest főzni.
Összeforraljuk a babbal és ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá.
Gőzgombóccal és tejfölös babsalátával tálaljuk.
Mamáéknál péntekenként bableves van gőzgombóccal vagy babostésztával. Ez egyfajta hagyomány, amióta az eszemet tudom így van ez minden pénteken.
A gőzgombóchoz tejfölös babsaláta és babfőzelék jár.
Ezúttal a szárazbabfőzeléket mutatom be.
Egy közepes fej hagymát felkockázunk apróra, mint a pörköltalaphoz.
Kis edénykében zsírt olvasztunk és ebbe tesszük a felaprított hagymát.
Ha megdinszteltük, üvegesre pároltuk a hagymát, félrehúzzuk a tűzről és teszünk bele egy púpos kiskanál őrölt paprikát.
Ehhez adunk 1-3 kanál lisztet. Ez lesz a rántás.
Egy-két percig visszatesszük a tűzre és kis lángon összekeverjük.
Végül hozzáteszünk bablevesben főtt babot, esetleg simán sós, vegetás vízben is kifőzhetjük, vagy konzerv vörösbabból is készíthetjük, ha nem akarunk bablevest főzni.
Összeforraljuk a babbal és ha kell egy kevés vizet adhatunk még hozzá.
Gőzgombóccal és tejfölös babsalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése