Lépésről-lépésre

Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam saját ízlésünk szerit.
A palacsinta sütésről már sokszor írtam nektek, nem is szaporítanám ezzel a szót, nézzük inkább a tölteléket:
Szükségünk lesz pár darab savanykás, nyári almára, és pár darab édes mini körtére. Mindezek most érnek.

Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.

Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat, mert később majd el kell távolítani, és ha nagyobb, akkor könnyebb lesz megtalálni.

A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.
Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.

Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.
Félretesszük és kisütjük a palacsintákat. A szokványos módon.

Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...

...két oldalról behajtjuk...

...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.

A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.

Hogy tetszett?

Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam saját ízlésünk szerit.
A palacsinta sütésről már sokszor írtam nektek, nem is szaporítanám ezzel a szót, nézzük inkább a tölteléket:
Szükségünk lesz pár darab savanykás, nyári almára, és pár darab édes mini körtére. Mindezek most érnek.

Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.

Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat, mert később majd el kell távolítani, és ha nagyobb, akkor könnyebb lesz megtalálni.

A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.
Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.

Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.
Félretesszük és kisütjük a palacsintákat. A szokványos módon.

Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...

...két oldalról behajtjuk...

...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.

A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.

Hogy tetszett?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése