2009. november 22., vasárnap

Almaszószos palacsinta

Lépésről-lépésre




Olvastam egy palacsinta receptet, gondoltam, hogy ki is próbálom, és persze megmutatom. Természetesen a recepten módosítottam saját ízlésünk szerit.

A palacsinta sütésről már sokszor írtam nektek, nem is szaporítanám ezzel a szót, nézzük inkább a tölteléket:

Szükségünk lesz pár darab savanykás, nyári almára, és pár darab édes mini körtére. Mindezek most érnek.



Az almát és a körtét hámozás nélkül felaprózom.



Kiválogatok 3db fahéjat, de nem őröltet, hanem egész fahéjat, lehetőleg nagyobbat, mert később majd el kell távolítani, és ha nagyobb, akkor könnyebb lesz megtalálni.



A felaprított gyümölcsöket feltesszük főzni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Adunk hozzá egy kevés citromsavat, vagy citrom kifacsart levét, esetleg a reszelt héját, ha van belőle otthon.

Hozzáadjuk a 3 db nagyobb fahéjat, és cukrot vagy édesítőszert, ki-mit használ.



Addig főzzük, míg a víz elpárolog, a gyümölcsök kicsit pépesre főnek. Ekkor levesszük a tűzről, kibányásszuk belőle a fahéjat, és beleteszünk mazsolát, ki mennyit gondol.

Félretesszük és kisütjük a palacsintákat. A szokványos módon.



Majd a palacsinta közepére halmozunk egy púpos evőkanálnyi almaszószt...



...két oldalról behajtjuk...



...majd feltekerjük, mint egy szőnyeget.



A kész palacsintákat szépen elrendezzük egy tálon.



Hogy tetszett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése