2009. november 23., hétfő

Korhelytől


Rólam...
Ezt egy nagyon kedves barátomtól, korhelytől kaptam... pozitív szemszögből olvassátok! Aki írta szeret engem.
Azért hoztam ide, hogy megmaradjon nekem, mert nagyon jókat nevettem rajta, és mindig örömmel tölt el minden sora.


#2 - korhely - 2009.06.10 - 20:50:45

Nem írok cikket Wildről, mert az a szabályzatba ütközik. De, egy hosszabbacska hsz-t megér, és az a “VALAKI MONDJA MÁR MEG...” topikba kívánkozna legjobban, viszont terjedelme miatt ott nem fér el. Így lett Társalgótéma.Abból is húznom kellett a terjedelem miatt.
Egyszusszra írtam, a hevenyészett stílusért elnézést kérek. Elnézést azért is, hogy csak részlegesen emlegettem fel Wild viselt dolgait! Másért nem.



#1 - korhely - 2009.06.10 - 20:47:52

Wildet nagyon sok támadás éri itt. Megérdemli.
Nem szeretjük, mert sokat ír a háziállatairól. Nem szeretjük, mert túl sok receptet ír. És, nem szeretjük, mert Lovas Éva lapjaiban helyezi el az írásait.

Wild 49 napja regizett a Virtuson. Ez alatt 105 cikket, 1380 hsz-t írt, és 220 cikket értékelt. Lehet, hogy időközben már többet, nem vagyok hozzá elég gyors.
Továbbá, írtak róla nagyon színvonalas, bár szabályzatba ütköző ironikusan karikírozó cikkeket és számos hsz. foglalkozott a tevékenységével.
Miről ír Wild? Kertészeti, növénytermesztési, növényápolási szaktanácsok, haszonállatok és házi kedvencek, életmód, háztartásvezetés, táplálkozás körébe tartozó gyakorlati tanácsok, párkapcsolati tapasztalatok, családalapítás, és még sok mindent kihagytam.

Kapott sok tanácsot is. Egy szakácskönyvet töltsön meg inkább a receptjeivel, ne itt rontsa a levegőt! Az állatoknak pedig kint van a helye, nem a Virtuson!
Sok a recept? Mihez képest? A 105 cikkéhez képest?
Szinte minden hölgy írt már ide recepteket. De, minek? A felejtésnek? Ott vannak eldugva valahol ősi cikkek tengerében. Ezekre esetleg lehet mondani, hogy már haszontalanok, mert azok alapján soha, senki sem fog ebédet főzni, hiszen meg sem lehet találni őket.
Tudod Wild, az ételreceptek egyik haszna, hogy segítenek változatossá tenni az étkezésünket. Ezért, a kritikusaid számára bőven elég lett volna 2 receptet közölnöd! Egyet hétköznapra, egyet ünnepnapra…
Tegyük már félre az ellenszenvünket! A receptek akkor hasznosak, ha tartalmasak, változatosak, sok van belőlük, informatívak és előkereshetőek. Lehet kritizálni! Melyik pontban nem felel meg Wild a magas igényeinknek?
Wild receptjeinek nemcsak a tartalma, de a megvalósítása is kitűnő, újszerű, és igazán felhasználóbarát! Ezekből később egy külön lapot is szervezhet, és akkor igazán a helyükön lesznek.

Súlyosabb kifogások is felmerültek. Ne legyél ennyire állatbarát! Vagy, legyél állatbarát, de ne hozd be a macskádat a Virtusra! Mi megmenteni szeretjük az állatokat. Arról írj, hogyan mentettél meg akár egyet is! Az, hogy Te rendszeresen eteted és figyelgeted őket, az kit érdekel?! Meg főleg, hogy szül is az az állat, meg naponta él…. nagy cucc. Esetleg egy szép visszaemlékezés a szegény elhunyt párára, az mindjárt más! Az érzelem! Bár, ha Te írnád… -nem is olyan biztos.

Az tuti nem jó, amit írsz! Nem is értem, hogyan nem találtam egyetlen javaslatot, vagy építő kritikát a 100+ cikked alatt. Azt itt nem vettem kritikai megjegyzésnek, hogy az ízlésem más, ez a téma nem érdekel, ezért a cikk szar. Ilyenekből bőven van, de ezek esetleg csak a kritikust minősítik. A jó szándékú régebbi tagok ezt pontosan tudják, és ha segíteni szeretnének, akkor a világért sem vetnének be ilyen eszközöket olyan szerző ellen, aki frissen érkezett a körükbe.
Hova tetted a lap színvonalának emelésén fáradozó kritikusaidat?!

Láttam, azt sem tudtad mire vélni, amikor elevenen megsütöttek volna! Jó cikk… -nem? Egyébként tényleg jó! A régebbiek ilyenkor már sírva szaladtak Adminhoz, de Te le ne szedesd! Az írója szerintem olyan tehetség, hogy az első felindulásodat leküzdve, akár büszke is lehetsz! A döntésed saját nagyságodat méri.
Arra határozottan megfelelt, hogy bemutatkozhass. Van a személyiségedben erő és nyugalom, és megvan hozzánk a humorod, ami nagyon kell. Itt a legtöbben szintén ilyen szilárd, optimista és egyenes jellemek. Nem kerül senki könnyen maga alá, a depresszió is ismeretlen. A legjobb formádat kell hoznod, ha fel akarsz érni hozzájuk!
Érdekes volt látni, amint a ledorongoló vélemények után magadban tépelődtél. Tettél néhány jóindulatú gesztust, és barátkozni hívtad az ellenségeidet. Erre volt, aki visszavicsorgott. Érdekes volt.
A csuda tudja, miért húzódtál Lovas Évához, amikor itt mindnyájan szeretünk Téged!? Nem vagyunk Neked elég jók? Nem tetszik a rendszer, vagy mi?!

Na, de temetni jöttem, nem dicsérni… -és megint kiestem a szerepemből. Jöjjön újra a feketeleves!
Túl sokat írsz! Látszik hogy új vagy, nem vagy még tisztában azzal, hogy egy lap nem arra való. Ha szómenésed van, nyiss intrikáló Társagótémát! Ott levezetheted a felesleges energiádat. Nézz körül először, ismerkedj a helyi szokásokkal! Itt a cikkekkel mindenki spórol, ez a tehetség biztos jele, csak akkor szólal meg, amikor homloka rúzsos Múzsája csókjától. Magvas mondanivaló kell ide, kinyilatkoztatásszerű! Talmi firkálmányaidat nézesd át a tapasztaltabbakkal! Legyél tisztában azzal, hogy miről írhatsz, és miről nem! Behoznád a való életet, a saját pitiáner világodat?! Mit képzelsz Te magadról?!
A témaválasztásodból a mai magyar valóság egy élhető alternatívája bontakozik ki. Vigyázz ezzel! Ad abszurdum, még jól is érzed magad a bőrödben. 29 évesen megteremtetted a saját, kicsi világodat, gazdálkodsz, háztartást vezetsz, boldog családi életet élsz, és a magad természetes egyszerűségével kikandikálsz néha a nagyvilágba? Ez legtöbbünk számára egy örökre megvalósíthatatlan vágyálom marad, ne járj rossz példával elöl. Ha legalább netfüggő lennél! Vagy a magyar termőföld fájdalmas sorsát egy panelből dalolnád el nekünk! De, így?! Hamis illúziókat keltesz, talán még hazudsz is.

És, a színvonal! Kérd fel kritikusaidat, hogy mutassák meg írásaikat, és magyarázzanak Neked a bennük rejlő mélységről, amit gyakorlatlan szemed nem fedezhet fel segítség nélkül!
És, még egyszer mondom, ne írj, ne írj annyit! Ez egy lap! Elektronikus médium. Nem fér itt el a rengeteg hevenyészett cikked. Miattad marad majd védtelen a magyar irodalom fellegvára, ha a géniuszok az ihlet percében majd ott állnak befürödve, mert feléled előlük a karaktereket és a biteket.

Mit keres egy ilyen újságíró vénájú teremtés egy lapnál?! Ránk akarsz szégyent hozni?! Ájjá má le!

2 megjegyzés:

  1. Tetszik. Most olvastam először.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kate!
    Mondtam Neki, hogy ez lesz az önéletrajzom... :))))
    Erre mondott valami olyasmit, hogy bolond vagyok... hát így is van! :)))))))

    VálaszTörlés