Tetszik nektek?
Figyeljetek, elmondom, hogyan készítettem:
Hozzávalók: kajszibarack, apró körte,
piros lekvár,
rizs, tojás, cukor, 3-4ek liszt, -ezek mennyiségét igény szerint variálhatjuk.
Én negyed zacskó kilós rizst főztem ki és 4 tojást használtam. Cukrot ízlés szerint.
Gyűjtsünk be egy pár darab kajszibarackot és apró körtét, mossuk meg és tegyük félre.
A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá...
A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és 3-4 evőkanál lisztet.
A kifőtt rizshez először adjuk hozzá a sárga keveréket, majd utána a fehéret, óvatosan, hogy ne törjük össze.
A körtéket válasszuk félbe, és szedjük ki a magházat.
Ugyanezt tegyük a kajszikkal is.
Majd, ha van ilyen sütőformánk, de másmilyen is jó, pl muffin, akkor töltsük meg az üregeket 3/4 részig a rizses masszával. Ne feledjük, hogy a betöltés előtt a formákat ki kell olajozni és egy kevés zsemlemorzsát is tegyünk az aljára.
Majd mindegyik formába tegyünk egy fél barackot vagy egy fél körtét.
Minden gyümölcs magháza helyébe tegyünk egy kis piros lekvárt.
Kész is vagyunk, tolhatjuk a sütőbe.
A végeredmény pedig az első képen látható.
Ugye nem is volt ördöngösség?
Jó sütést!
Tetszik nektek?
Figyeljetek, elmondom, hogyan készítettem:
Hozzávalók: kajszibarack, apró körte,
piros lekvár,
rizs, tojás, cukor, 3-4ek liszt, -ezek mennyiségét igény szerint variálhatjuk.
Én negyed zacskó kilós rizst főztem ki és 4 tojást használtam. Cukrot ízlés szerint.
Gyűjtsünk be egy pár darab kajszibarackot és apró körtét, mossuk meg és tegyük félre.
A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá...
A tojássárgájához adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és 3-4 evőkanál lisztet.
A kifőtt rizshez először adjuk hozzá a sárga keveréket, majd utána a fehéret, óvatosan, hogy ne törjük össze.
A körtéket válasszuk félbe, és szedjük ki a magházat.
Ugyanezt tegyük a kajszikkal is.
Majd, ha van ilyen sütőformánk, de másmilyen is jó, pl muffin, akkor töltsük meg az üregeket 3/4 részig a rizses masszával. Ne feledjük, hogy a betöltés előtt a formákat ki kell olajozni és egy kevés zsemlemorzsát is tegyünk az aljára.
Majd mindegyik formába tegyünk egy fél barackot vagy egy fél körtét.
Minden gyümölcs magháza helyébe tegyünk egy kis piros lekvárt.
Kész is vagyunk, tolhatjuk a sütőbe.
A végeredmény pedig az első képen látható.
Ugye nem is volt ördöngösség?
Jó sütést!
A leírtak alapján biztos nagyon finom lehet,már csak azért is,mert ahogy jelezted minden alkotója "temészetes"(nem mű).A hab ellenőrzése nálam a fej fölé tartással akart megvalósulni,de a gyerekek legnagyobb örömére,még nem volt elég kemény.A többit a fantáziádra bízom.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ide is betértél! :)
VálaszTörlésHát, vannak elképzeléseim. :)